Ανακαλύψτε τις γεύσεις της Ελλάδας

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (EU) 432/2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ασφάλεια των Τροφίμων ενέκρινε τον ισχυρισμό υγείας (Κανονισμός (EU) 432/2012) ότι οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ελαιόλαδα, που περιέχουν τουλάχιστον 250 mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή των παραγώγων τους ανά 1 κιλό ελαιόλαδο και το ευεργετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου.

Το MYST Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο αναλύθηκε από τον Δρ. Προκόπιο Μαγιάτη στη Σχολή Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι πιστοποιημένο ότι παρέχει 456 mg / Kg (> 250 mg/Kg) υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή των παραγώγων τους.

Σύστημα ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP και του Πρότυπου Ασφάλειας Τροφίμου EN ISO 22000: 2005.

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Αντικαρκινογόνο

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα μονοακόρεστα λίπη και φαινόλες που βρίσκονται στο ελαιόλαδο βοηθούν τον οργανισμό να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας έτσι τη δυνατότητα εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.

Το φυτοθρεπτικό συστατικό στο ελαιόλαδο, ελαιοκάνθημα, μιμείται την επίδραση της ιβουπροφαίνης στη μείωση της φλεγμονής, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και την υποτροπή του. Το σκουαλένιο και οι λιγνάνες είναι μεταξύ των άλλων συστατικών του ελαιολάδου που μελετώνται για τις πιθανές επιδράσεις τους στον καρκίνο. Μια νέα μελέτη έχει αποδείξει ότι ένα συστατικό στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ελαιόλαδο προκάλεσε την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων και το θάνατο πολύ γρήγορα. μέσα σε 30 λεπτά, αντί για τις 16 έως 24 ώρες χρειάζεται προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, γνωστό ως απόπτωση.

Πηγή: Olive Oil Times

Προστασία από τον ιό της Γρίπης

Δεκάδες φαινολικές ενώσεις έχουν ταυτοποιηθεί στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), το καθένα με τα δικά του μοναδικά οφέλη για την υγεία. Ένα από τα οφέλη αυτών των ενώσεων είναι ότι έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, εκτεταμένη έρευνα που αναφέρει τις αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες που λαμβάνονται από αυτές τις ενώσεις.

Μόλις συμβεί μόλυνση, το ανθρώπινο σώμα βασίζεται στο ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει τη λοίμωξη μέσω μιας σειράς κυτταρικών, φλεγμονωδών και ανοσολογικών αντιδράσεων. Αν και υπάρχουν φάρμακα για τη θεραπεία της λοίμωξης, φυσικές πηγές τροφίμων όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο δείχνουν την πρόληψη για τη θεραπεία της λοίμωξης με φυσικό τρόπο.

Οι πρώτες μελέτες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες έναντι των παθογόνων παραγόντων του ανθρώπου, ιδιαίτερα της τυροσόλης και της υδροξυτυροσόλης. Η υδροξυτυροσόλη έχει αποδειχθεί ότι διαταράσσει τον ιό της γρίπης.

Πηγή: Olive Oil Times

Οφέλη για την Καρδιά

Το ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης αίματος, LDL- χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Συγχρόνως δεν μεταβάλλει τα επίπεδα της HDL-χοληστερόλης (και μπορεί ακόμη και να τα αυξήσει), η οποία παίζει προστατευτικό ρόλο και εμποδίζει το σχηματισμό λιπαρών επιθεμάτων, διεγείροντας έτσι την απομάκρυνση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας.

Το ελαιόλαδο βοηθάει την καρδιά να λειτουργεί σωστά. Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την ημέρα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πηγή: Olive Oil Times

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μειώνει το Οξειδωτικό Στρες

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ειδικά στη βιταμίνη Ε, που από καιρό σκέφτηκε να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Μεταξύ των φυτικών ελαίων, το ελαιόλαδο είναι το υψηλότερο στο μονοακόρεστο λίπος, το οποίο δεν οξειδώνεται στο σώμα, και είναι χαμηλό σε πολυακόρεστα λιπαρά, το είδος που οξειδώνει.

Μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προστατεύσει το ήπαρ από το οξειδωτικό στρες. Ωστόσο, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η πρόσληψη υδρόφιλου κλάσματος προκάλεσαν σημαντική αύξηση στην αντιοξειδωτική ενζυμική δραστικότητα και μείωση των δεικτών της ηπατικής βλάβης.

Πηγή: Olive Oil Times

Μείωση της Αρτιριακής Πίεσης

Δύο κουταλιές της σούπας πλούσιο σε φαινόλη εξτρα παρθένου ελαιολάδου είναι αποτελεσματικές στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο επιστημονικό κέντρο Davis Olive. Η μελέτη δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση τόσο της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης.

Άλλες μελέτες έδειξαν ότι το ελαιόλαδο με υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλη ήταν πιο αποτελεσματικό στη μείωση της συστολικής ή της διαστολικής αρτηριακής πίεσης σε σύγκριση με το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο ή το εξευγενισμένο ελαιόλαδο με χαμηλή περιεκτικότητα σε φαινόλη.

Πηγή: Olive Oil Times

Προστασία απο τον Διαβήτη

Έχει αποδειχθεί ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε ελαιόλαδο, χαμηλή σε κορεσμένα λίπη, πλούσια σε υδατάνθρακες και διαλυτές ίνες από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σπόρους είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση για τους διαβητικούς. Βοηθά στη μείωση των "κακών" λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας ενώ βελτιώνει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και ενισχύει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Παραδοσιακά, έχει συνταγογραφηθεί μια δίαιτα χαμηλών λιπαρών για την πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης. Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, φαίνεται ότι είναι ο τύπος λίπους που μετράει παρά το ποσό του λίπους.Γνωρίζουμε τώρα ότι μια δίαιτα πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη, όπως αυτά που υπάρχουν στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους, προστατεύει από πολλές από αυτές τις χρόνιες παθήσεις. 

Πηγή: Olive Oil Times

Προστασία κατά της Παχυσαρκίας

Μια πρόσφατη μελέτη σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες έδειξε ότι τα παιδιά που καταναλώνουν μεσογειακή διατροφή είναι λιγότερο πιθανό να είναι υπέρβαρα. Αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων παχυσαρκίας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποίησε ο Δρ. Gianluca Tognon από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ της Σουηδίας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την παχυσαρκία.

Πηγή: Olive Oil Times

Προστασία κατα της Ρευματοειδής Αρθρίτιδας

Παρόλο που οι λόγοι εξακολουθούν να μην είναι απολύτως σαφείς, πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα με δίαιτες που περιέχουν υψηλά επίπεδα ελαιολάδου είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Μια πρόσφατη δημοσιευμένη μελέτη δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης, οι άνθρωποι με δίαιτες που περιέχουν υψηλά επίπεδα ελαιολάδου είχαν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν αυτήν την ασθένεια. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν λιγότερο ελαιόλαδο είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας από εκείνους που το κατανάλωναν συχνότερα.

Πηγή: Olive Oil Times

Προστασία απο την Οστεοπόρωση

Ακολουθεί ένας ακόμα λόγος για να προσθέσετε ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Ένα πρόσφατο άρθρο που βασίζεται σε ανασκόπηση 37 επιστημονικών μελετών αναφέρει ότι οι φαινόλες στο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορούν να αποτρέψουν την απώλεια οστικής μάζας.

Η υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου φαίνεται να βελτιώνει την ορυκτοποίηση των οστών και την ασβεστοποίηση. Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και έτσι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποβοήθηση των ασθενών και στην πρόληψη της εμφάνισης της οστεοπόρωσης.

Πηγή: Olive Oil Times

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

el