Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ταξίδι του MYST® ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία είναι η ιδανική περίοδος συγκομιδής. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γεύση, οι ελιές μπορούν να συλλεχθούν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου ωριμάνσεως. Προτιμούμε την πρώιμη συγκομιδή όταν ο καρπός είναι ακόμα άγουρος και πράσινος.

Παρόλο που η παραγωγή είναι χαμηλότερη σε αυτό το στάδιο, οι ελιές προσδίδουν μια πιο φρουτώδη και πικάντικη νότα στο ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην υγεία μας με την αύξηση των πολυφαινολών και των αντιοξειδωτικών.

Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το ταξίδι του MYST® ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία είναι η ιδανική περίοδος συγκομιδής. Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γεύση, οι ελιές μπορούν να συλλεχθούν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της περιόδου ωριμάνσεως. Προτιμούμε την πρώιμη συγκομιδή όταν ο καρπός είναι ακόμα άγουρος και πράσινος.

Παρόλο που η παραγωγή είναι χαμηλότερη σε αυτό το στάδιο, οι ελιές προσδίδουν μια πιο φρουτώδη και πικάντικη νότα στο ελαιόλαδο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην υγεία μας με την αύξηση των πολυφαινολών και των αντιοξειδωτικών.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ & ΨΥΧΡΗ ΕΚΘΛΙΨΗ

Κατά τη συγκομιδή, οι ελιές συλλέγονται με μεγάλη προσοχή και αποθηκεύονται σε κιβώτια για να εξασφαλιστεί η τέλεια κατάστασή τους. Η συμπίεση των ελιών ολοκληρώνεται αυστηρά εντός 8-12 ωρών από τη συγκομιδή, προκειμένου να διατηρηθούν όλες οι ευεργετικές τους ουσίες άθικτες. Οι ελιές είναι ψυχρής έκθλιψης σε ένα τεχνολογικά εξελιγμένο ελαιτριβείο 2 φάσεων, χωρίς ποτέ να υπερβούν τους 27 ° C, με αποτέλεσμα ένα ελαιόλαδο με εξαιρετικά αρώματα και γεύση.

Πριν από την εμφιάλωση, το ελαιόλαδο φυλάσσεται σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός που επιτρέπει την φυσική καθίζηση υπό ιδανικές συνθήκες. Έτσι, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο MYST® είναι έτοιμο για εσάς να το απολαύσετε.

Το ελαιόλαδο MYST® καλλιεργείται 100% αποκλειστικά στους πρόποδες του Ολύμπου.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ISO 22000:2005

Τα προϊόντα MYST® εμφιαλώνονται από πιστοποιημένη εγκατάσταση ISO 22000, παρέχοντας την ποικιλία “δέντρο Πιερίας", η οποία ανθίζει μόνο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Δεσμευμένη στην τελειότητα από όλες τις πλευρές, κάθε MYST® εμφιαλώνεται ξεχωριστά από το προσωπικό μας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000. Αυτό το Διεθνές Πρότυπο διασφαλίζει ότι η εγκατάσταση έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων κατά την ανθρώπινη κατανάλωση.

Χρησιμοποιούνται τα πλέον προηγμένα και αποκλειστικά φυσικά συστήματα παραγωγής, όπως καθαρισμός, πλύσιμο, λείανση και διήθηση στις καλύτερες θερμικές συνθήκες (με εκχύλιση εν ψυχρώ), ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση ή απώλεια των φυσικών συστατικών των προϊόντων.

Πιστοποιημένος αριθμός μονάδας εμφιάλωσης: EL 40678

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ISO 22000:2005

Τα προϊόντα MYST® εμφιαλώνονται από πιστοποιημένη εγκατάσταση ISO 22000, παρέχοντας την ποικιλία “δέντρο Πιερίας", η οποία ανθίζει μόνο στους πρόποδες του Ολύμπου.

Δεσμευμένη στην τελειότητα από όλες τις πλευρές, κάθε MYST® εμφιαλώνεται ξεχωριστά από το προσωπικό μας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000. Αυτό το Διεθνές Πρότυπο διασφαλίζει ότι η εγκατάσταση έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των τροφίμων κατά την ανθρώπινη κατανάλωση.

Χρησιμοποιούνται τα πλέον προηγμένα και αποκλειστικά φυσικά συστήματα παραγωγής, όπως καθαρισμός, πλύσιμο, λείανση και διήθηση στις καλύτερες θερμικές συνθήκες (με εκχύλιση εν ψυχρώ), ώστε να μην υπάρχει αλλοίωση ή απώλεια των φυσικών συστατικών των προϊόντων.

Πιστοποιημένος αριθμός μονάδας εμφιάλωσης: EL 40678

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ (EU) 432/2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ασφάλεια των Τροφίμων ενέκρινε τον ισχυρισμό υγείας (Κανονισμός (ΕU) 432/2012 της Επιτροπής) ότι οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Ο ισχυρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ελαιόλαδα, που περιέχουν τουλάχιστον 250 mg υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή των παραγώγων τους ανά 1 κιλό ελαιόλαδο και το ευεργετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με ημερήσια πρόσληψη 20 g ελαιολάδου.

Το MYST Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο αναλύθηκε από τον Δρ. Προκόπιο Μαγιάτη στη Σχολή Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι πιστοποιημένο ότι παρέχει 456 mg / Kg (> 250 mg/Kg) υδροξυτυροσόλης, τυροσόλης ή των παραγώγων τους.

Σύστημα ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις αρχές του HACCP και του Πρότυπου Ασφάλειας Τροφίμου EN ISO 22000: 2005.

ΧΡΥΣΟΣ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Από την εποχή των Φαραώ το 2000 π.Χ., ο χρυσός θεωρείται ως τρόφιμο ικανό να κερδίσει την εύνοια των Θεών. Σύμφωνα με τις αρχαίες αλχημιστικές έννοιες, ο χρυσός διαθέτει τις θρυλικές δυνάμεις που συμβάλλουν σε μια μακρά και ζωτική ζωή. Το ελαιόλαδο αναφέρεται συχνά ως "υγρός χρυσός". Έτσι, για να τονίσουμε το σημείο, η εταιρεία MYST πρόσθεσε 24 καράτια βρώσιμες χρυσές νιφάδες από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο χρυσός θεωρείται "βιολογικά αδρανής", που σημαίνει ότι περνά μέσα από τον πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφάται. Ο βρώσιμος χρυσός ως συμπλήρωμα διατροφής παρατίθεται ως E-175 και η κατάποση του είναι ακίνδυνη.

ΧΡΥΣΟΣ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Από την εποχή των Φαραώ το 2000 π.Χ., ο χρυσός θεωρείται ως τρόφιμο ικανό να κερδίσει την εύνοια των Θεών. Σύμφωνα με τις αρχαίες αλχημιστικές έννοιες, ο χρυσός διαθέτει τις θρυλικές δυνάμεις που συμβάλλουν σε μια μακρά και ζωτική ζωή. Το ελαιόλαδο αναφέρεται συχνά ως "υγρός χρυσός". Έτσι, για να τονίσουμε το σημείο, η εταιρεία MYST πρόσθεσε 24 καράτια βρώσιμες χρυσές νιφάδες από τις καλύτερες ποικιλίες.

Ο χρυσός θεωρείται "βιολογικά αδρανής", που σημαίνει ότι περνά μέσα από τον πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφάται. Ο βρώσιμος χρυσός ως συμπλήρωμα διατροφής παρατίθεται ως E-175 και η κατάποση του είναι ακίνδυνη.

Η Διαδικασία Ελαιολάδου

Σύντομη Έκδοση

Η Διαδικασία Ελαιολάδου

Eκτεταμένη Έκδοση

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΜΑΣ

Οι ελιές μας συλλέγονται με το χέρι αργά το φθινόπωρο και ωριμάζονται φυσικά με θαλασσινό αλάτι για 6 μήνες για να διατηρήσουν την εξαιρετική γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα. Όλα φυσικά χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

  • Οι ελιές Καλαμών έχουν μαύρο και καφέ χρώμα, ελλειπτικό σχήμα και γλυκιά γεύση.
  • Εδώ και αιώνες οι πράσινες ελιές της Χαλκιδικής σε σχήμα αμυγδάλου φημίζονται για την τραγανή σάρκα και την υπέροχη γεύση τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΜΑΣ

Οι ελιές μας συλλέγονται με το χέρι αργά το φθινόπωρο και ωριμάζονται φυσικά με θαλασσινό αλάτι για 6 μήνες για να διατηρήσουν την εξαιρετική γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα. Όλα φυσικά χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

  • Οι ελιές Καλαμών έχουν μαύρο και καφέ χρώμα, ελλειπτικό σχήμα και γλυκιά γεύση.
  • Εδώ και αιώνες οι πράσινες ελιές της Χαλκιδικής σε σχήμα αμυγδάλου φημίζονται για την τραγανή σάρκα και την υπέροχη γεύση τους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΩΝ ΜΑΣ

Οι ελιές μας συλλέγονται με το χέρι αργά το φθινόπωρο και ωριμάζονται φυσικά με θαλασσινό αλάτι για 6 μήνες για να διατηρήσουν την εξαιρετική γεύση και την εξαιρετική τους ποιότητα. Όλα φυσικά χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα.

  • Οι ελιές Καλαμών έχουν μαύρο και καφέ χρώμα, ελλειπτικό σχήμα και γλυκιά γεύση.
  • Εδώ και αιώνες οι πράσινες ελιές της Χαλκιδικής σε σχήμα αμυγδάλου φημίζονται για την τραγανή σάρκα και την υπέροχη γεύση τους.

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Μια αυθεντική ελληνική συνταγή από τις περίφημες ελληνικές ελιές και εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο MYST.

Το φρουτώδες άρωμα της ελιάς διατηρείται πλήρως στην πάστα ελιάς που προσφέρουμε, χάρη κυρίως στην αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης και στην αργή διαδικασία άλεσης της.

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Μια αυθεντική ελληνική συνταγή από τις περίφημες ελληνικές ελιές και εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο MYST.

Το φρουτώδες άρωμα της ελιάς διατηρείται πλήρως στην πάστα ελιάς που προσφέρουμε, χάρη κυρίως στην αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης και στην αργή διαδικασία άλεσης της.

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Μια αυθεντική ελληνική συνταγή από τις περίφημες ελληνικές ελιές και εξαιρετικής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο MYST.

Το φρουτώδες άρωμα της ελιάς διατηρείται πλήρως στην πάστα ελιάς που προσφέρουμε, χάρη κυρίως στην αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης και στην αργή διαδικασία άλεσης της.

The partnership between MYST and AGROLOGY started in 2019 and was established through proven applications with Agrology’s specialised nutrition products. The main objectives of the collaboration are the excellent vegetative growth and robustness of the trees, and the optimisation of the quality and organoleptic characteristics of the olive oil. 

The two companies share the same values and the vision to reach the hands of the consumer a product with excellent organoleptic and nutritional characteristics.

ΕΛΙΕΣ & ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Languages