Η απόκτηση ενός εξαιρετικού παλαιωμένου βαλσάμικου εξαρτάται από την ικανότητα, την εμπειρία και τη γεύση του κατασκευαστή του. Αυτό απαιτεί προσεκτική επιλογή των μήλων, ακριβή μέθοδο μαγειρέματος και σύνθετη διαδικασία γήρανσης σε βαρέλια κατασκευασμένα από διάφορα ξύλα σε διάφορα μεγέθη. Ο χρόνος είναι το τελευταίο απαραίτητο στοιχείο για τη φυσική πορεία της τέλειας γήρανσης.
Το σκούρο καφέ χρώμα, η έντονη μυρωδιά, κρύβει μέσα του νότες μήλων και μυρωδικών καθώς και χαρακτηριστικά λεπτού ξύλου απο την παλαιώση. Ένα έργο τέχνης, που διατηρείται εδώ και δεκαετίες, το οποίο σφραγίζει την ποιότητα και τη γεύση ενός προϊόντος.